Tehnică

Noblețea vechiului îmbinată
cu eficiența noului

Dedicaţia unei echipe de 15 persoane, precum şi dotările tehnice performante în combinație cu alegerea materialelor și atentia la finisaje ne permit să întrunim cerinţele calitative, funcţionale şi estetice … oricand, în orice circumstanțe.

Esențe de lemn

Lemnul de cireș are o frumusețe și o eleganță aparte, fiind mult folosit pentru mobilă și obiecte considerate de lux. Este o esență ce se prelucrează ușor, putând fi strunjită sau sculptată, dar scumpă datorită culorii sale naturale speciale, foarte atractivă şi plăcută ochiului fără a mai fi nevoie de alte tratamente de culoare. Din lemnul de cireş se fac cele mai elegante şi valoroase tipuri de mobilă. În marile case regale, în palate şi în casele marilor bogătaşi ai lumii, elementele de mobilier din lemnde cires sunt nelipsite.

Stejarul, lemnul nobil, este un lemn de esență tare, al cărui potențial estetic este deosebit. Deschis la culoare, are calități pliabile bune în ciuda naturii sale durabile și este o materie primă excelentă pentru fabricarea de mobilă. Stejarul este cel mai căutat și mai întrebuințat din cauza rezistenței și durabilității lui mari și a calităților sale naturale estetice.

Teiul, considerat un arbore sacru, cu o culoare galben pal care se închide la culoare treptat în timp și are proprietăți excelente pentru sculptură. Este în special favorizat de către sculptorii în lemn atunci când au de realizat elemente ce necesită migală și muncă delicată. Acesta este un lemn foarte stabil și este suficient de moale pentru a fi sculptat și totuși suficient de tare pentru a-și menține forma și prestanța.

Nucul este un lemn greu, bine texturat, închis la culoare, tare dar uşor de prelucrat. Acesta rezistă la deformaţii de micşorare şi pote fi îndoit şi finisat în multe feluri acceptând multe tipuri de lacuri şi vopsele astfel fiind un lemn foarte versatil în obținerea unor aspecte diferite cu același tip de lemn. Acesta este folosit în principal pentru producţia de mobilier masiv, dulapuri și elemente decorative din lemn.

Paltinul este un lemn foarte plăcut, având o structură densă și uniformă. Din cauza aceasta lemnul de paltin este foarte sonor, rezonant și este folosit la confecționarea instrumentelor muzicale, dar și în sculptură. Are o tărie mijlocie și nu se deformează, iar culoarea sa albicioasă cu o nuanță roșiatică face ca piesele de mobilier executate din el să aibe un aspect foarte plăcut.

Fagul este lemnul cu cel mai mare grad de folosire. Acest lemn are avantajul durabilității odată ce este tratat prin aburire sau fierbere, nu absoarbe umezeala și se pretează la obiecte de mobilier ce necesită o durabilitate ridicată. Lemnul tânăr are culoarea alb-gălbuie, pe la bătrânețe are o nuanță alb-roșiatică, iar inima roșie. Un alt avantaj al său este că poate fi curbat cu usurință.

Este un lemn de esență tare, prețios pentru lucru, cu fibre fine și lungi. Lemnul tânăr are o culoare alb-gălbuie, iar la arborii bătrâni culoarea este roșiatică-brună. Se lucreaza cu ușurință, se lustruiește bine, iar aspectul său finisat este unul foarte frumos. Se întrebuințează în industria mobilei, elementelor masive vizibile și a elementelor curbate.

Finisaje de lemn

Această tehnică destul de veche cu rol de protejare a lemnului a fost creată tocmai pentru a da o nuanță diferită, a conferi un aspect de nou suprafeței lemnoase și de a schimba înfățișarea lui. Se poate folosi într-o varietate mare de culori, de la cele naturale ale lemnului la nuanțe de roșu sau verde. Acest finisaj conferă o textură mată sau mătăsoasă și un tușeu plăcut, menținând aspectul natural al lemnului.

Uleiurile de lemn au rolul de a proteja suprafața acestuia și cu rol estetic de schimbarea a culorii și a percepției suprafeței, aducând lemnului o tentă curată, fină și translucidă, lemnul fiind astfel pus în valoare. Se folosește ca finisaj pe obiectele cu predispoziție la atingere scăzută, cum ar fi biblioteci, cutii de bijuterii, obiecte decorative, rame de tablouri.

Ceara, ca finisaj de suprafață oferă un aspect elegant, dar și multă strălucire lemnului. Rezultatul va fi că lemnul va prezenta aceeași culoare și suprafață ca și atunci când a fost proaspăt rindeluit, astfel ca păstrează vizibilă și nealterată fibra, oferind lemnului un aspect natural ca și când ar fi proaspăt tăiat și prelucrat.

Echipamente

Investim constant în tehnica și echipamente eficiente astfel încât să putem duce la îndeplinire orice proiect, de orice anvergură!

Mașini
de cepuit

Dispunem de masinării performante care ne ajută să construim fiecare piesă de mobilier cu o precizie constantă astfel încât să păstrăm același nivel de calitate în toate produsele. Avemcapacitatea să realizăm cepuri verticale, orizontale, rotunjite și sanfrenate, realizate în mod independent pe orice înălțime și la orice unghi.

Mașini automate
de scobit

Se folosesc pentru pentru obținerea rezultatelor maxime în îmbinări perfecte. Sunt construite special pentru efectuarea operației de mortezare/scobire în lemn. Utilajele sunt dotate cu sistem de reglare a vitezei de lucru, care permite creșterea productivitătii și a preciziei de creare a îmbinarilor de lemn.

Mașini de rindeluit
la grosime

Precum măiestria meșterilor din trecut ce subțiau lemnul la grosimea optima pentru prelucrare, astăzi acea maiestrie a fost transpusă în mașina profesională de rindeluit, cu reglare pe înălțimi și precizie digitală, astfel încât asigură o prelucrare precisă și sigură a fiecarei bucăți de lemn.